Gå til innholdet

Femunden 04-07 November 2021

Vi er 3 voksne som tar med The Seeker Extreme Pacrafter i størrelsen 250cm, 260cm og 270cm som skal testes de neste dagene ute i villmarken, fiske og utforske området.


Vi kommer sent frem på kvelden etter en 8 timers biltur så vi velger å sette leiren opp ved parkeringsplassen og starte padlingen på morgenen.
Ruten vi skal ta begynner i synnervika og padler rundt som vist på kartet med grønn linje, siste stykket på 9km er vandring tilbake til bilen langs vei.
Røde trekanter er merket hvor vi overnattet (planlagt var 4 leirplasser men grunnet årsaker vi kommer tilbake til ble vi værende på samme leir 2 dager.)


På morgenen våkner jeg tidlig som alltid og nyter en varm kopp kaffe, det er -10 ute  men skal bli varmere utover dagen og litt sol.


Etter frokost ble leiren ble pakket ned, og vi gjorde packraftene klare til dagens padletur fra Synnervika.

Padleturen er i gang, det er kaldt ute med litt snø i luften men en veldig fin dag å padle på i rolig vann.
Fiskestangen er i bruk og vi dorger hele veien og håper på at ørreten er bitevillig.


Femunden er ett flott landskap å padle i.

Trine og Geir er ikke erfarne padlere og dette er deres første tur i packraft med utstyr.
Vi padler i ett rolig tempo på 2,7km/t uten anstrengelse, nyter turen, omgivelsene og kjenner på roen, dette området er majestetisk og det blir bedre for hvert padletak innover.


Vi nærmer oss tid for lunsj og det har begynt å blåse opp litt med kald vind, så vi begynner lete etter en egnet plass å ta pause.


Ingen av oss er sultne etter en vår store og gode frokost, så vi koker opp kaffe og nyter denne med flott utsikt og en sjokoladebit.


Rett over hodet vårt er en liten fugl som kommer på besøk.

Padleturen fortsetter videre forbi Nordvika og inn til Kalven, herfra går turen ned første tømmerrønne.


Trine er blitt litt syk så vi velger å ta inn på Lorthøbua for natten da den var ledig.
Her bærer vi alt utstyr på land og hogger opp ved så vi kan få litt varme i bua.


Det er fyr i ovnen og vi ser frem til å få tørket klær og utstyr, og ikke minst få i oss ett varmt måltid.


Dagen etter er det kommet snø og er blitt mye kaldere i været, jeg velger å vandre tilbake, fiske litt og utforske området.


Over natten har isen begynt å legge seg.


Jeg padler litt videre og merker raskt at isen er blitt ganske tykk og solid over natten, velger derfor å dra tilbake mot Lorthølbua for å sjekke tilstand til Trine og om vi kan fortsette turen.


Tømmerrenna er en morsom opplevelse med packraft.

Tilbake i Lorthølbua er Trine fått feber og er i dårligere form så vi velger å bli en dag til på samme sted, Geir holder fyr i ovnen og fisker mens Trine sover og prøver bli bedre igjen.
Jeg tar meg en tur videre til neste vann, her er neste tømmerrenne for smal til å padle gjennom med packraft, så jeg bærer packraft det lille stykket ned til neste vann.

Området er fint, og selv om det er kaldt ute er det en magisk plass hvor man virkelig får ro og stillhet.
Det blir fisking i noen timer uten noen fangst før jeg drar tilbake til bua, der spiser vi kvelds og slapper av.


Neste dag er Trine fortsatt ikke helt i form, men vi velger å dra videre for å unnslippe isen.
Vi pakker ned og rydder Bua, og hogger klart ved og gjør klar ovn til de neste som ankommer denne plassen før vi bærer utstyr ned til neste vann og begynner ferden videre.

Utfordringene begynte med en gang, det er tykk is å bryte gjennom Littlangtjønna hvor vi måtte gå i land å bære over til Rundtjønna hvor vi fikk 200 meter uten is.

 
Langtjønna hadde stedvis steder med råker som vi knuste is mellom for å komme fremover, vi kunne valgt å gå i land og båret utstyret, men siden vi hadde så mye utstyr med ville dette blitt mange turer så vi valgte å bruke energi på å knuse is og jobbe oss mot Langtjønnbua sakte men sikkert.


Timene gikk, men vi kom oss gjennom og gikk i land 50 meter fra Langtjønnbua.
Packraftene har på denne turen virkelig fått prøvd seg med å dytte på skarp is hele dagen.

Når vi ankommer Langtjønnbua fyrer vi opp i ovnen og får litt varme i oss og vi diskuterer om vi skal bli her en natt eller bære utstyr ned til Feragen og padle ned Feragselva.

 
Vi spiser mat og nyter litt kaffe før vi velger å padle videre så langt vi rekker før d et blir for mørkt å padle i elv.

Vi padler gjennom Feragen og videre ned Feragselven, her ser vi en elg som står og ser på oss ved elvebredden, vi kommer ned til Håsjømyra hvor vi bestemmer oss om å gå på land da det er blitt for mørkt og vandre derfra i 9km og hente bilen.


Det ble lite med bilder på kvelden da alle bagger og utstyr var froset fast i packraften så var dessverre ikke mulig og få ut kamera eller mobil.
Etter 14 timer i vannet med å bryte is og 9 kilometer vandring med å knuse is, føltes det godt å komme på land og i varm bil.


Takk for denne gang, vi skal helt klart tilbake på nye turer opp til Femunden og lenger inn i Femundsmarka, opplevelsene fra denne turen er utelukkende positive og anbefaler flere denne turen, helst på sommer:)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

© GSTgear AS